Tornar enrere

Saps què és una prova Door Fan Test?

Cal conèixer en què consisteix una prova Door Fan Test perquè actualment moltes empreses requereixen d’aquestes proves pels seus sistemes d’extinció incendis mitjançant agents gasosos.

Un Door Fan Test és un efectiu mètode per determinar l’estanquitat d’un recinte en el qual es pretén fer una extinció per gas. Els sistemes d’extinció mitjançant agents gasosos funcionen per inundació, de manera que cal garantir un temps de permanència d’una concentració d’agent extintor per sobre del llindar mínim que asseguri l’extinció, més un marge de seguretat de disseny. Per això el recinte ha d’estar compartimentat, amb totes les obertures segellades, portes tancades i els conductes de ventilació que puguin travessar la sala sectoritzats de les sales contigües amb elements compartimentadors. 

Per assegurar aquesta estanqueïtat, tant en la posada en marxa com de forma periòdica, cada 5 anys, o quan es realitzin modificacions a la sala que canviïn les condicions del recinte , és necessari realitzar la prova d’estanqueïtat, d’acord amb el del nou Reglament d’Instal·lacions d’Extinció Contra incendi (RD 513/2017) i la UNE 23580-8 (Actes de manteniment de les instal·lacions i equips de protecció contra incendis. Part 8: Sistemes fixos d’extinció per agents extintors gasosos), també coneguda com a Door Fan Test. Assaig que es du a terme d’acord amb les normatives ISO 14520-1 i UNE-23570 amb els equips homologats adequadament calibrats, el programari necessari i el personal qualificat.

La prova DFT consisteix a instal·lar un ventilador en una de les portes d’accés al recinte. El ventilador impulsa aire a l’interior del recinte creant una sobrepressió, i extreu aire, generant una depressió, mentre es mesuren les diferències de pressió entre l’interior i exterior del recinte amb unes sondes de mesura de pressió.

El test es fa a diferents pressions i es determinen les fuites i l’àrea de pèrdua equivalent. D’aquesta manera obtenim el temps de permanència esperable de l’agent extintor i comprovem si es manté l’estanquitat mínima necessària segons el tipus d’agent i el volum del recinte.

El test permet, no només complir amb la normativa, sinó assegurar que en cas d’incendi el sistema d’extinció de gasos funcionarà correctamentprotegint la vida i la seguretat de les persones així com les instal·lacions.

Si teniu voleu més informació, contacteu amb nosaltres.


Uneix-te a la nostra Newsletter
Subscriu-te al nostre blog
Rep els nous posts al teu correu
Nou comentari
Codi de verificació
reload
 Tornar enrere